Jakiego Laptopa kupić ?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • sew1981
    RS
    S_OCP MemberModeratoRS
    • 2009
    • 10918
    • Fiat

udało mi się go zobaczyć w zarzadzaniu dyskami, nie miał woluminu, dopiero mogłem go nadać zostając przy "raw", spróbowałem zrobić formatowanie ntfs, nawet nie tu, a przez "cmd" wszedłem. bardzo mozolnie szło i stanęło na 4 procent, wtedy przestaje widzieć dysk. w poniedziałek na pewno oddaje w sklepie.
    te verbatimy mają dobre opinie, chyba trafiłem wadliwy egzemplarz, albo tak się psuje jakość wszystkiego dziś. Ostatnio pękła mi obudowa w okolicach zawiasu (nigdzie nie spadł) od użytkowania normalnego w rocznym lenovo lapku....już po gwarancji chińskie łapki....robią wszystko na ilość, a nie na jakość ....

Komentarz

• Pyotrek
      Drive
      • 2015
      • 70

Zamieszczone przez sew1981 Zobacz wpis
      no ale ni mam takiego kabla drugiego, ma wejście swoje specyficzne w dysk
      Ma jeden ze standardów złącza USB 3.0, i niestety jest ich kilka.

te verbatimy mają dobre opinie, chyba trafiłem wadliwy egzemplarz
      Miałem podobnie, ale z seagate, dysk po gwarancji, po rozebraniu okazało się że padł interfejs w obudowie, dysk był sprawny.

Ostatnio pękła mi obudowa w okolicach zawiasu (nigdzie nie spadł) od użytkowania normalnego w rocznym lenovo lapku....już po gwarancji
      Z lenovo to jedynie trzymają się firmowe serie. Masz go na firmę że roczna?
      Lepiej wziąć używanego np T420 niż nowego dla mas.
      Ostatnio edytowany przez Pyotrek; 39363.

Komentarz

• sew1981
        RS
        S_OCP MemberModeratoRS
        • 2009
        • 10918
        • Fiat

normalnie kupiony, w x-komie w sklepie w gdańsku prywatnie. Jak wpisze serial number na stronie lenovo to piszę że sprzęt już nie objęty gwarancją,trwała od maja 2015 do lipca 2016, nie wiem jakim cudem, bo kupiony w listopadzie 2015...jakaś paranoja...nawet na ich stronie jest zapis, że gwarancja producenta nie musi się pokrywać z terminem zakupu. Ale zepsuł się po roku z hakiem....według mnie obligatoryjnie taki sprzęt ma 2 lata gwarancji, nawet znajomy mówił, że jest jakaś ustawa na to i on się odwołuje zawsze i gdzieś ma chore pomysły producentów/sprzedawców. Problem w tym, że ja nie mam czasu na takie zabawy, a komp mi potrzebny, zatem zakupiłem obudowe na allegro, ale chyba muszę wymienić jednak inny jej element, musze podjechać do rozkręceania i zobaczyć co i jak w sumie,która to obudowa poszła. pierwotnie mówił gość, że to dolna obudowa popękała, ale widzę, że gwinty raczej w niej nie siedzą to chyba górna - palmrest pod spodem gdzieś chyba, bo gdzieś przy zawiasie się wybrzusza, ale mówił, że to nie zawias. Cóż rozkręcić trzeba i zobaczyć, sam dół obudowy już mam kupiony nowy z allegro, najwyżej zamienie na palmrest. w tyg. rozkręci się i zajrzy. Lapek to g50-80
        Ostatnio edytowany przez sew1981; 6296.

Komentarz

Pracuję...